Det er svært aktive dager for oss nå.

Miljøpartiet De Grønne fremmet et forslag om å få et forbud mot salg av alle typer heliumballonger under klimadebatten i Stortinget 3. mai.
Forslaget kom svært overraskende på stortingsrepresentantene og oss i ballongbransjen.
Heldigvis måtte MDG omformulere forslaget sitt og Stortinget vedtok enstemmig et forslag om å be Regjeringen om å utrede et forbud mot alt salg av heliumballonger.

Likevel har mange oppfattet dette som at det nå er forbudt å selge heliumballonger på 17. mai. De har ikke fått med seg at det er snakk om en utredning og ikke et vedtatt forbud.

Vi i Ballongalliansen har tatt kontakt med politikere, media og MDG for å få greie på den videre saksgangen for dette. Det må gis en mulighet for alle parter til å bidra med opplysninger og dokumentasjon før det fattes et endelig vedtak i denne saken.

Flere av medlemmene våre har også vært i kontakt med media.

Førstkommende lørdag (12. mai) skal Petter Vabog (Ballongbutikken AS) være med i debatt på NRK P1 i programmet Ukeslutt (12:30-13:30)
Motdebattant blir en representant for MDG.

Et totalforbud mot salg av alle typer heliumballonger vil få store konsekvenser for den seriøse ballongbransjen. Vi lever av ballongsalg hele året. Ikke bare på 17. mai.

Det blir en spennende tid framover og vi skal gjøre alt vi kan for å informere på en saklig og veldokumentert måte.
God ballongpraksis