Ballongbransjens interesseorganisasjon i miljøspørsmål.

5 grunner til å si nei til ballongslipp

Ballonger har vært en viktig del av forskjellige typer feiringer i mange år. La oss diskutere de fem grunnene til at du aldri skal slippe ballonger i luften. På den måten kan vi sikre fremtiden for alle de flotte ballongene vi har og til alle de som driver med ballonger på en eller annen måte.

Du skal ikke slippe ballonger fordi… 

1. Du skal glede deg over ballongene dine!

Etter all planlegging og penger du har brukt for å gjøre arrangementet ditt perfekt, er det enda viktigere å holde ballongene på festen.
De gir også fine minner til å sende hjem med gjestene dine. Det er alltid populært med en ballong i hånden.

2. Bevisst slipp av ballonger kan gå på akkord med miljøet.

Hvis en ballong slippes opp i luften, vil den til slutt komme ned, og når det skjer, kan den falle på uønskede steder.
For å holde verden ren og vakker, er det vårt ansvar å sette en vekt på alle heliumfylte ballonger og tømme og kaste de ordentlig etter bruk. 
Ballonger skal kastes i restavfall.

3. Det finnes gode alternativer til store ballongslipp.

Ballongslipp har lenge vært brukt ved minnesermonier eller storslagne anledninger som butikkåpninger eller kickoff-arrangementer. Imidlertid er det mange andre fantastiske måter å bruke ballonger for å feire eller huske.

For å skape illusjonen av et ballongslipp uten å la dem forsvinne, binder noen ballongdekoratører dusinvis – eller hundrevis – av store heliumfylte 3ft ballonger til vekter med en lang, nesten usynlig monofilamentline (fiskesene).
Ballongene blir deretter holdt nede på bakken med netting, og når tiden er inne, blir de «frigjort» og svever opp til lengden lengden av monofilamentlinenb.
Dette skaper en fantastisk effekt mens du holder ballongene med solid vekt til bakken for slik at de kan hentes ned etter arrangementet.

På bildet til høyre kan du se en heliumfylt rosenkrans – «rosary» – som holdes nede på bakken og som aldri blir sluppet løs.

I deler av Europa har en annen vakker idé til minne fått stor oppmerksomhet. I slike minnesermonier blir 3ft ballonger – 91 cm i diameter – fylt med valmuefrø og tatt med til en eng. Når ballongene stikkes hull på sprer frøene seg over hele området og blomstrer hver vår i årene som kommer.

4. Folieballonger som ikke er utstyrt med en vekt kan sveve inn i kraftledninger og skape risiko for strømbrudd.

Det metalliske belegget på folieballonger leder strøm og kan forårsake kortslutning når det er i kontakt med kraftledninger. Dette kan føre til strømbrudd, skade på ledninger og gnister som kan starte brann.

Riktig håndtering og kasting etter bruk holder folieballonger vekk fra å sveve inn i kraftledninger. Ledende ballongprodusenter og industrigrupper som The Balloon Council og European Balloon and Party Council støtter god ballongpraksis som utdanner og oppmuntrer forbrukere over hele verden til å trygt ha det moro med ballonger.

Del dette:

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.