Ballongbransjens interesseorganisasjon i miljøspørsmål.

Gode tips for å redusere ballongavfall etter festen

Forbrukerne spiller en viktig rolle for å redusere søppel etter festdekorasjoner. Når festen er over er det viktig at ballongene ikke slippes løs og kastes på riktig måte. Les videre for å få tips til hvordan du kan redusere søppelmengden etter festen din.

Forsikre deg om at alle ballonger som er fylt med helium er utstyrt med en vekt.

En av de enkleste løsningene for å hinder at ballongene dine svever bort er å feste en vekt til hver ballong før du går utendørs. 

Mens lateksballonger er biologisk nedbrytbare og har liten innvirkning på miljøet, skal de likevel utstyres med vekt slik at  de ikke kan slippe bort utilsiktet og kan kastes på en dertil egnet måte. Alle typer ballonger skal kastes i restavfall etter bruk.

Butikken eller ballongdekoratøren som du kjøper ballonger fra, skal sørge for vekter til ballongene. Hvis du ikke får tilbud om vekt skal du be om det og henvise til miljøet.

Hvis du kjøper en ballongbukett, skal hver ballong være knytt enkeltvis til vekten. Med andre ord, ikke knyt ballongene sammen og deretter til en vekt.
Dette sikrer at ballongene svever enkeltvis is stedet for samlet dersom ulykken skulle være ute og de slippes utilsiktet løs. Hvis en hel ballongbukett slippes løs vil den kunne feste seg i kraftlinjer eller trær.

Husk:
Hvis du planlegger å dele opp buketten i mindre deler til festen eller ønsker å gi ballongene til festdeltagerne når de går, må du sørge for at du får med deg nok vekter fra butikken eller den som leverer ballongbukettene/ballongene.

Er du kreativ er det mange gjør–det–selv–ideer på Pinterest!

Fordelen med luftfylte ballonger.

Verden er ikke i ferd med å gå tom for helium i nærmeste fremtid, men det er mulig å redusere forbruket av helium – og spare penger – ved å se på alternativer. Visste du at det fint går an å dekorere en fest bare med luftfylte ballonger? Selv om alle ballonger kan fylles med helium eller luft, så finnes det mange butikker som selger ballonger som er spesielt laget for å fylles med luft og henges fra talet eller på en vegg. Luftfylte ballonger er vanligvis så lette at du kan feste de til en vegg med tape som er foldet til en liten ring eller dobbelsidig tape.
NB! Pass på at du ikke skader tapet eller maling.

Prøv å google “ballonger uten helium” eller “luftfylt ballongdekor” for ideer.
Prøv også de engelske frasene “balloons without helium” eller  “air-filled balloon decor” .

Fyll folieballonger på nytt

En del folieballonger kan fylles flere ganger. Hvis du er forsiktig kan du få ut luft eller helium som er fylt i ballongene. Deretter kan du lagre ballongene til en annen anledning.

Nye måter å gjenbruke ballonger på

Ballonger kan også brukes til andre ting etter at de har oppfylt sine «balllongplikter». Kunst, innpakking av gaver, fugleskremsel og mer! Her er noen muligheter:

Ballonger skal kastes etter bruk

Hva gjør du når du er ferdig med å glede deg over de fine ballongene? Stikk hull på ballongene med en nål eller saks og kast restene i restavfall. Fordi gummiballonger er biologisk nedbrytbare kan de komposteres! Hvis du har en kompostbinge ellerom det er et komposteringsanlegg i nærheten, er det en god måte å bli kvitt ballongene på.

Resirkuler avfallet etter festen

Disse tipsene kan være en hjelp til deg for å bli kvitt avfallet etter festen. Ikke stopp der! I noen land er det firmaer som tilbyr resirkulering av alt avfallet, ikke bare ballonger. Med din hjelp kan vi hjelpe til å få en renere verden etter alle livets festlige anledninger.
TerraCycle tilbyr resirkulering av slikt avfall i USA.

 

Del dette:

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.